Σχετικά με τους υποψηφιους φοιτητές Ιατρικής -Οδοντιατρικής – Φαρμακευτικής και Κτηνιατρικής για τα κρατικά αγγλόφωνα Πανεπιστήμια της γειτονικής Βουλγαρίας παρακαλούμε λάβετε υπόψη τα παρακάτω:

  1. Κάθε χρόνο τουλάχιστον εκατό (100) ελληνόπουλα μένουν χωρίς θέση είτε διότι είχαν εσφαλμένες επιπόλαιες πληροφορίες είτε διότι δεν έκαναν μαθήματα προετοιμασίας.
  2. Η κατάθεση των αιτήσεων στα διάφορα Πανεπιστήμια άρχισε από 15 Ιουλίου
  3. Για το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η προσκόμιση του ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ το οποίο εντός 15 ημερών επιστρέφεται. 
  4. Υπάρχουν ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΑ έξοδα συμμετοχής στα τεστ εισόδου. Αυτά είναι το ανάλογο παράβολο (από 270€ έως 300€), οι μεταφράσεις, τα έξοδα επικύρωσης απο το Προξενείο και τα Revision Books.Πριν κάνετε εγγραφή σε Σχολή, φροντιστήριο, ατζέντη, αντιπρόσωπο ή μεμονωμένο άτομο, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕ ποιος αναλαμβάνει αυτά τα έξοδα. Εσείς ή αυτός. 
  5. 5. Η χειρότερη περίπτωση είναι να ξεκινήσει κάποιος εντελώς μόνος τη διαδικασία εγγραφής. Επειδή οι ημερομηνίες κατάθεσης των διαφόρων εγγράφων και πληρωμών δεν συμπίπτουν ,θα χρειασθεί να ανέβει το ελάχιστο 3 φορές στη Σόφια. Αυτό το γεγονός αυξάνει δραματικά τα έξοδα.
  6. Όσον αφορά τα πενθήμερα ή διήμερα φροντιστήρια που προσφέρουν εκεί οι διάφορες Σχολές, παρακαλούμε πριν εγγραφείτε να πάρετε έγκυρες πληροφορίες από φοιτητές που τα παρακολούθησαν πέρυσι και πρόπερσι.