Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ευρώπη γενικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Τα ελάχιστα που υφίστανται (Ιταλία, κ.α.) είναι απλησίαστα από πολλές απόψεις. Η μόνη χώρα που μαζικά και δυσανάλογα με τον πληθυσμό της έχει ιδιωτικά Ανώτατα Ιδρύματα είναι η Κύπρος.

Τα Πανεπιστήμια που η ΤΟΜΗ προωθεί και εγγράφει φοιτητές είναι ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ που έχουν ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ.

Ιταλία – Σλοβακία – Τσεχία – Ρουμανία – Βουλγαρία ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ με ΚΥΡΟΣ, υψηλού επιπέδου ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ και ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΠΤΥΧΙΟ. Κάθε άλλη λύση είναι παρακινδυνευμένη.

Τα Κρατικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ανήκουν στην ευθύνη και εποπτεία του κράτους το οποίο απονέμει τους Ακαδημαϊκούς τίτλους.

Η δημοτική και μέση εκπαίδευση παρέχει γενικές γνώσεις ενώ η Ακαδημαϊκή εκπαίδευση παρέχει τίτλους ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ.

Αυτό είναι πολύ σοβαρό για να επαφίεται σε ιδιωτικές κερδοφόρες επιχειρήσεις. Μια ιδιωτική επιχείρηση μπορεί να χρεοκοπήσει, να αλλάξει ιδιοκτησία αφού πουληθεί, να αλλάξει έδρα, ακόμα και χώρα.

Το ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΤΕ!

Το καθηγητικό δυναμικό όσο αυστηροί και αν είναι οι κανονισμοί είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί και να συγκροτηθεί σε υψηλό επίπεδο εκπαιδευτικής πληρότητας. Τα πρότυπα των καθηγητών, τα εργαστήρια η έρευνα είναι τομείς όπου το ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ υπερτερεί χωρίς αμφισβήτηση.

Το κράτος καλύπτει όλα τα έξοδα ενός κρατικού ιδρύματος. Το ιδιωτικό ίδρυμα έχει προφανώς ως πρώτο στόχο το κέρδος. Αυτό είναι σε σχέση με τον σκοπό ενός Πανεπιστημίου αντιφατικό.

Η ΤΟΜΗ λοιπόν, επαναλαμβάνουμε, ασχολείται και εγγράφει φοιτητές ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.