Επειδή πολλά και διάφορα λέγονται για το Πανεπιστήμιο του Αγίου Κλημέντιου (ST.KLIMENT UNIVERSITY της Σόφιας) παρακαλούμε λάβετε υπόψιν σας τα παρακάτω:

  1. Το ST.KLIMENT UNIVERSITY ή αλλιώς SOFISKI UNIVERSITY είναι το αρχαιότερο και μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της γειτονικής χώρας. Έχει μία ιστορία 110 ετών και διδάσκει ΟΛΕΣ τις ακαδημαϊκές ειδικότητες.
  2. Βρίσκεται στο κέντρο της Σόφιας και στεγάζεται σε ένα τεράστιο υπέροχο κτίριο κεντροευρωπαϊκού ρυθμού. Η ιατρική Σχολή έχει έδρα στο Lozenets την πιο σύγχρονη περιοχή της πόλης αυτής και το ομώνυμο Γενικό Νοσοκομείο του Lozenets.
  3. Οι εισαγωγικές εξετάσεις είναι σοβαρές, προσεγμένες και γίνονται επιτόπου. Φέτος θα γίνουν 12 και 19 Σεπτεμβρίου. Θα κρατηθεί ο πιο καλός βαθμός. Εισάγονται οι 50 πρώτοι στην κατάταξη. Οι υποψήφιοι συνήθως είναι 150 κάθε χρόνο. Υπάρχουν θέματα ανατομίας που οι Έλληνες υποψήφιοι δεν διδάσκονται στα ελληνικά λύκεια. Η Σχολή μας TOMI SCHOOL διαθέτει ένα πολύ καλό βιβλίο – βοήθημα το οποίο διδάσκουμε λεπτομερώς. Περιέχει 300 ερωτήσεις των τεστ των τελευταίων 10 ετών. Αυτό το βοήθημα είναι αποτέλεσμα σοβαρής παρακολούθησης των προγραμμάτων του ST.KLIMENT UNIVERSITY και δεν μπορεί κάποιος να το βρει εκτός της Σχολής μας.
  4. Τα δίδακτρα είναι 7.700€ ανά έτος, σε δύο δόσεις. Δηλαδή μικρότερο από τα 9.000€ όλων των υπόλοιπων ιατρικών Σχολών. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ιθύνοντες αυτού του μεγάλου εκπαιδευτικού ιδρύματος δεν ενδιαφέρονται για το οικονομικό όφελος όσο για το ακαδημαϊκό.
  5. Στο αγγλόφωνο τμήμα Ιατρικής του St. KLIMENT εγγράφουν φοιτητές, από τους 30 Έλληνες ατζέντηδες, φροντιστήρια, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, πρώην φοιτητές, βούλγαρους, μεσίτες και άλλους, ΜΟΝΟ εμείς και άλλες δύο εταιρείες.
  6. Στην ιατρική του ST.KLIMENT UNIVERSITY δεν περνάνε όλοι οι μαθητές μας. Ένα 10-20% αποτυγχάνει. Οι λόγοι είναι πολύ εξειδικευμένες ερωτήσεις ανατομίας και η μεγάλη πίεση λόγω υψηλής ζήτησης.

Βασικά όσοι εισαχθούν στην Ιατρική του ST. KLIMENT UNIVERSITY θα μπορούν με υπερηφάνεια να ισχυρίζονται ότι φοιτούν σε ένα εξαιρετικό Πανεπιστημιακό περιβάλλον.