Το μεγάλο Κρατικό Πανεπιστήμιο του St. Kliment στη Σόφια δέχεται περιορισμένο αριθμό πρωτοετών στο αγγλόφωνο τμήμα Ιατρικής (50 θέσεις) και στο αγγλόφωνο τμήμα Φαρμακευτικής (50 θέσεις).
Τα δύο τεστ (Βιολογία – Χημεία) γίνονται το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου δια ζώσης στο κεντρικό κτίριο στη Σόφια και τα αποτελέσματα βγάινουν σε δύο ημέρες.
Το St. Kliment είναι το στολίδι και η περηφάνεια του Ακαδημαϊκών σπουδών της γειτονικής χώρας. Οι φοιτητές του και οι γονείς τους πρέπει να είναι υπερήφανοι που σπουδάζουν σε ένα καταξιωμένο Πανεπιστήμιο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
Ο ανταγωνισμός για τους διεθνείς φοιτητές είναι σκληρός λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων. Η ΤΟΜΗ προετοιμάζει και εισάγει κάθε χρόνο στην Ιατρική και στην Φαρμακευτική του St.Kliment τον μεγαλύτερο αριθμό από όλες τις άλλες σχολές ή από όλες τις χώρες που συμμετέχουν.
Η επιτυχία μας οφείλεται στο ΜΑΘΗΜΑ και την άριστη ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Διαθέτουμε σε βιβλία που δίνουμε τα θέματα των τελευταίων ετών. Επίσης οι καθηγητές μας σε Βιολογία – Χημεία – Ανατομία διαθέτουν πλούσια εμπειρία και πανεπιστημιακού επιπέδου γνώσεις.
Συνιστούμε τα πανεπιστήμια αυτά ανεπιφύλακτα. Τα μαθήματα εκεί έχουν μορφή ιδιαίτερων παραδόσεων αφού η αναλογία φοιτητή – καθηγητή είναι υψηλή.
Το Νοσοκομείο LOZENETS του Πανεπιστημίου είναι ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΡΤΙΟ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ της Σόφιας με καθαρά ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ.