Οι υποψήφιοι για τα Πανεπιστήμια της Βουλγαρίας καλούνται να δώσουν κάθε Σεπτέμβριο τεστ εισόδου.

Το τεστ περιλαμβάνει ερωτήσεις στην Βιολογία-Χημεία και για το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας και την Κτηνιατρική Σχολή και στα Αγγλικά (κατανόηση κειμένου).

Υπάρχουν συγκεκριμένες ερωτήσεις πολλαπλών απαντήσεων με τέσσερα ερωτήματα από τα οποία μόνο ένα είναι σωστό. Η βαθμολογία του τεστ μαζί με τους βαθμούς του Απολυτηρίου σε Βιολογία και Χημεία καθορίζουν την σειρά των υποψηφίων. Εισάγονται οι πρώτοι σε αριθμό που καθορίζει η κάθε Σχολή.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Σύμφωνα με τον νόμο του βουλγάρικου κράτους αν σ’ ένα μάθημα ο βαθμός είναι κάτω από 50% , ο φοιτητής κόβεται αυτόματα. Οι υποψήφιοι στα αγγλόφωνα τμήματα είναι διπλάσιοι ή και τριπλάσιοι κάθε χρόνο από τις θέσεις. Είναι φανερό λοιπόν ότι πάντα μένουν εκτός Σχολών άριστοι υποψήφιοι, κάθε χρόνο. Για παράδειγμα, τουλάχιστον εκατό ελληνόπουλα ετησίως αποτυγχάνουν φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους γονείς τους και το μέλλον τους.

Η Med academia είναι Σχολή προετοιμασίας των υποψηφίων και όχι πρακτορείο προετοιμασίας εγγράφων. Προσφέρει μαθήματα προετοιμασίας υψηλού επιπέδου και το χειμώνα αλλά κυρίως το καλοκαίρι από τέλος Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου.

Τα μαθήματα αυτά είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ αναγκαία τόσο για την επιτυχία στα τεστ όσο και για την Ακαδημαϊκή γνωστική συγκρότηση των υποψηφίων.

Τυχόν φωνές ή απόψεις πως ΟΛΟΙ ΠΕΡΝΑΝΕ και πως ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑ και πως ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ είναι εκ του πονηρού παραπλανητικές και παρακινδυνευμένες.

Ένας υποψήφιος ιατρός που αποφασίζει σπουδές στο εξωτερικό πρέπει :

  1. Να περάσει με επιτυχία τα αναγκαία τεστ διαφορετικά θα πρόκειται για μια αποτυχία ζωής.
  2. Θα πρέπει να παρουσιασθεί στο Πανεπιστήμιο πανέτοιμος γνωστικά στα βασικά μαθήματα και μάλιστα στην αγγλική γλώσσα διαφορετικά θα αντιμετωπίσει στο μέλλον λίαν υψηλές δυσκολίες προσαρμογής.