Ως Τρεις Ιεράρχες αναφέρονται οι τρεις επιφανείς άγιοι και θεολόγοι της χριστιανικής θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος.

Αναδείχθηκαν πατέρες της εκκλησίας. Η σοφία και η δράση τους, τους έδωσε τον τίτλο των μέγιστων φωστήρων.  Σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής τους και αν τους παρακολουθήσουμε, θα ξεχωρίσουμε τον υποδειγματικό τύπο του σπουδαστή, του επιστήμονα, του κοινωνικού εργάτη, του κληρικού, του καταξιωμένου χριστιανού. Σπούδασαν όλες σχεδόν τις επιστήμες της εποχής τους και διέπρεψαν σε αυτές. Συνδύαζαν αρμονικά και δημιουργικά την παιδεία με την αρετή. 
Διακήρυξαν, τόσο με τον προφορικό όσο και με το γραπτό τους λόγο ύψιστες αρχές και αξίες, που ήταν ο καρπός της σύζευξης και εναρμόνισης της αρχαίας ελληνικής σοφίας και της χριστιανικής αλήθειας. 
Σπούδασαν την αρχαία ελληνική παιδεία, γιατί την θεωρούσαν αστείρευτη πηγή πνευματικού θησαυρού. 
Με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών η academia τηρεί την παράδοση και θα είναι κλειστή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
As Three Hierarches are the three prominent saints and theologians of the Christian religion, patrons of literature and students, Ioannis Chrysostomos, Vasileios the Great and Gregory the Theologian.
They were named fathers of the church. 
If we follow them at any stage of their life, we will distinguish the exemplary type of student, scientist, social worker, dominie, the renowned Christian. They studied almost all sciences of their time and excelled in them. They combined harmoniously and creatively education in virtue.
They proclaimed, with both the spoken and the written word the highest principles and values that were the fruit of coupling and alignment of ancient Greek wisdom and Christian truth.
They studied ancient Greek culture, because they believed to be inexhaustible source of spiritual treasure.
 
On the occasion of the celebration of the Three Hierarches academia is following traditions and will be closed in Athens and Thessaloniki.