Οι σπουδάζοντες φοιτητές Ιατρικής στα διάφορα Πανεπιστήμια του εξωτερικού πρέπει να θεωρούνται προνομιούχοι αφού είναι ήδη μέσα στο σύστημα Ιατρικής εκπαίδευσης.

Κάθε χρόνος που περνάει η εισαγωγή σε Ιατρική Σχολή δυσκολεύει αφάνταστα αφού η ζήτηση διογκώνεται Παγκοσμίως. Νέοι από χώρες όπως η Μ. Βρετανία, η Ιαπωνία, η Ιταλία, η Ισπανία αλλά κυρίως η Γερμανία και η Πολωνία αναζητούν εισαγωγική θέση πρωτοετούς σε μια Ιατρική Σχολή ιδιαίτερα της Κεντρικής Ευρώπης.

Η βελτίωση των συνθηκών σπουδών αλλά και διαβίωσης όπως επίσης και τα σχετικά χαμηλά ΑΚΟΜΗ δίδακτρα (9 – 11.500€) οδηγούν υποψήφιους από χώρες όπου η εισαγωγή είναι πολύ δύσκολη σε άμεσες λύσεις έναρξης σπουδών.

Για πρώτη φορά μέσα στο Σεπτέμβριο το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας σταματά να δέχεται αιτήσεις λόγω πληρότητας. Σχεδιάζει μελλοντικά δύσκολο σύστημα εισαγωγής αφού πλέον δεν είναι πρόβλημα ο αριθμός των αιτούντων που ξεπερνά κατά πολύ τις θέσεις, αλλά η ποιότητα τους.

Χαρακτηριστικά φέτος στο Πανεπιστήμιο Comenius της Μπρατισλάβας εισήχθησαν ΜΟΝΟ 14 Έλληνες φοιτητές στην Ιατρική – Οδοντιατρική (6 από την ΤΟΜΗ) ενώ σε άλλες χώρες οι πρωτοετείς Έλληνες ξεπερνούν τους 100!

Αυτό έγινε λόγω του υψηλού διεθνή ανταγωνισμού αφού οι Έλληνες υποψήφιοι ήταν περισσότεροι.

Συνιστάται λοιπόν στους ενδιαφερόμενους γρήγορη εμπρόθεσμη κατάθεση αίτησης, σωστές συμβουλές προετοιμασίας και μεθοδική διαδικασία ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα σ’ ένα περιβάλλον που ολοένα γίνεται πιο ανταγωνιστικό.